Dag 17
Door: Arjan
Blijf op de hoogte en volg Arjan
02 November 2015 | India, Guwāhāti
Een tuktuk, met daarboven op bijna 4 meter hooi of gras, waardoor er een soort gigantisch hooi- ei over straat schoof.
Drie meisjes van een jaar of 8, keurig in schooluniform waarvan de middelste een parasolletje had, tegen de zon.
Prachtig rood bloeiende struiken, met grote bloemen, geen idee welke soort.
Een prachtig groentestalletje, met allerlei producten, heel kleurrijk
Mooie bomen, met enorme kruinen, aan beide zijden van de weg, die samen een soort parkachtige laan vormen.
Mooie huizen, met felle kleuren, zoals lichtblauw, fel paars, oranje, waar blijkbaar een iets beter bemiddelde Indiër woont.
Vrouwen , met kinderen in fel roze kleding, als een soort kleurenbommetje op straat.
Etc, etc.
De weg werd hoe langer hoe slechter, en we moesten behoorlijk klimmen. Smalle weg, veel kuilen, onverhard, en een enorme lading lege tankauto's die de helling af kwam denderen. Helaas bleek er bij een smalle doorgang weer een noodlottig ongeluk gebeurd. Een tuktuk, was volledig geplet door een van de tankwagens. De bestuurder zal het niet overleefd hebben. Mensen staan eromheen, en beginnen aarzelend met het opruimen van de boel. We gaan verder. Diepe gaten en kuilen, verzakkingen van de weg, aardverschuivingen, etc, etc. Opeens komt Jan Willem met een grote grijns voorbij. Hij kijkt even, en geeft een dot gas. Schiet weg, hobbelt met een rotvaart over de slechte weg.
Het wordt al donker, en het laatste uur rijden we in het donker. Komen aan bij een oud maar redelijk net hotel. Iedereen is moe, en het is hier verboden alcohol te drinken, dus de stemming is wat lauw. We eten buffet op de achtste verdieping im een grote, maar ijskoude zaal. De airco werkt in ieder geval.
Gauw naar bed, want JW had de volgende verassing. We gaan morgen India uit, en de grensprocedure gaat wel wat tijd kosten. Dus half 6 vertrekken....
Welterusten allemaal.